Apple je junija napovedal, da bo s prehodom na novi operacijski sistem iOS6 prenehal uporabljati Googlove zemljevide in pričel uporabnikom nuditi svojo aplikacijo, ki jo je za Apple izdelalo navigacijsko podjetje TomTom.

Zaradi prehoda so uporabniki Applovih prenosnih naprav, ki imajo nameščen iOS6 prisiljeni uporabljati novo aplikacijo, ki pa se je izkazala kot precej nezanesljiva. BBC je glede aplikacije od uporabnikov prejel številne pritožbe. Med njimi so očitki, da na zemljevidu ni rojstnega mesta Williama Shakespearea Stratford-upon-Avona. Na presenečenje pa so naleteli tudi tisti, ki so v iskalnik napisali ime angleškega nogometnega podprvaka Manchaster United Football Club, saj jih je aplikacija usmerila na lokalni nogometni klub za otroke nad pet let starosti Sale United Football Club.

Podobne pritožbe se vrstijo tudi v ZDA. Najbolj razočarani pa so podjetniki, ki so se trudili z vnašanjem podatkov, da bi se njihove trgovine in pisarne pojavile na zemljevidih. Pri TomTomu pravijo, da so odgovorni zgolj za podatke, niso pa odgovorni za delovanje aplikacije. Pojasnjujejo tudi, da je uporabniška izkušnja odvisna od odločitev proizvajalca, ki zemljevidom dodaja dodatne funkcije.