Novi Kindle Fire HD bo na voljo z 8,9-palčnim (22,6-centimetrskim) zaslonom, poleg tega pa še z manjšim, sedempalčnim zaslonom, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na posebnem dogodku v Santa Monici povedal ustanovitelj in glavni izvršni direktor Amazona Jeff Bezos.

Manjši model bo na voljo 14. septembra, večji model, s katerim Amazon želi konkurirati vodilnim Ipadom, pa bo šel v prodajo 20. novembra. Kindle Fire HD podpira brezžično tehnologijo Wi-Fi, večji model pa bo na voljo tudi v različici s podporo mobilnim omrežjem četrte generacije (4G).

Pri tem Amazon napoveduje izjemno konkurenčne cene, kar pojasnjuje s tem, da za razliko od nekaterih drugih proizvajalcev želi služiti predvsem s prodajo vsebin za tablice in ne s prodajo samih tablic.

Amazon je obenem predstavil tudi novo različico svojega bralnika knjig v elektronski obliki Kindle Paperwhite. Ta naj bi imel izjemno zmogljivo baterijo, na voljo je tudi različica s podporo tretji generaciji mobilnih omrežij (3G). Prodajati naj bi ga začeli 1. oktobra.