Sodnica Lucy Koh je svojo odločitev po poročanju nemške tiskovne agencije dpa argumentirala s tem, da želi obema stranema dati dovolj časa, da predstavita svoja stališča. Poleg tega pričakuje še dodatne zahteve, zato se ji zdi poznejša obravnava primernejša.

Apple je v ponedeljek sodnici predal seznam osmih izdelkov južnokorejskega konkurenta Samsung, za katere želi prepoved prodaje na trgu v ZDA. Gre za modele pametnih telefonov Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T, Galaxy S2, Galaxy S2 T-Mobile, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge in Galaxy Prevail.

Kohova je že 26. junija prepovedala prodajo Samsungovih tablic Galaxy Tab 10.1, vendar pa južnokorejski velikan sedaj zahteva umik prepovedi, ker porota v tem primeru ni ugotovila kršenja patenta. Zaslišanje o tem in o seznamu pametnih telefonov je predvideno že za 20. september, a bi tudi v tem primeru lahko prišlo do zamika.

Devetčlanska porota je v petek v kalifornijskem San Joseju, torej na Applovem domačem dvorišču v Silicijevi dolini, v obojestranski tožbi zaradi kraje intelektualne lastnine med Samsungom in Applom, odločila v prid ameriškega tehnološkega velikana.

Samsungu je ob tem naložila plačilo 1,05 milijarde dolarjev odškodnine, a ugiba se, da bi Apple utegnil zahtevati dvig vsote. Govori se celo o možnosti njene potrojitve.

Sama višina odškodnine za finančno zelo dobro stoječi Samsung ni težava, veliko večji udarec za podjetje bi pomenila prepoved prodaje na ameriškem trgu.