Nasa skupaj s slovensko skupnostjo drevi po krajevnem času v dvorani cerkve Sv. Marije v Clevelandu prireja javni ogled izstrelitve v neposrednem prenosu z Bajkonurja. Dogodke pred in med izstrelitvijo, ki je predvidena ob 22.30 po krajevnem času v Clevelandu, bo obiskovalcem razlagal nekdanji astronavt Mike Foreman.

Misija se imenuje "ekspedicija 33" in bo septembra, ko se z ISS na Zemljo vrne predhodna ekspedicija, prevzela poveljstvo ISS.

Sunita Williams se je rodila leta 1965 v Euclidu pri Clevelandu materi slovenskega rodu Bonnie Zalokar in indijskemu priseljencu Deepaku Pandyji, danes pa ima stalno prebivališče v bostonskem predmestju Needham.

V vesolje bo poletela že drugič v šestih letih. Prvič jo je raketoplan Discovery ponesel na ISS decembra leta 2006. V vesolju je ostala 195 dni, s čimer je postavila nov rekord za astronavtke. Opravila je štiri vesoljske sprehode v skupnem trajanju 29 ur in 17 minut, med drugim pa je v vesolju tekla tudi Bostonski maraton. Na Zemljo se je 22. junija 2007 vrnila z danes upokojenim raketoplanom Atlantis.

Priklop sojuza na ISS je predviden za 17. julij, "ekspedicija 33" pa se bo predvidoma vrnila na Zemljo v drugem tednu novembra.