V ta namen je Simobil v svojo ponudbo vključil ustrezen USB-modem in nov paket za mobilni internet, ki bosta uporabnikom omogočila uporabo omenjene tehnologije četrte generacije mobilne telefonije (4G), so na današnji novinarski konferenci na Brniku pojasnili predstavniki Simobila.

Kot je povedal član Simobilove uprave za tehniko Ulrich Rokita, je trenutno po vsem svetu delujočih že 80 komercialnih omrežij LTE v 38 državah, ob koncu letošnjega leta pa naj bi jih bilo že 144 v 59 državah.

Prednosti LTE so hitrejši prenos podatkov, do 100 Mbit/s, povečana odzivnost, visok izkoristek spektralne širine, hitrejše nalaganje spletnih strani in visok kakovost prenašanja HD in 3D-videov, navajajo v Simobilu.

Nova oprema je dobra novica za tiste, ki do sedaj zaradi obremenjenosti central niso mogli pridobiti širokopasovne povezave na domu. LTE tehnologijo bo omogočila prenova obstoječega omrežja, ki bo podpiral tehnologijo UMTS 900, po napovedih Simobila pa naj bi bil po prenovi dostop do spleta na voljo več kot 85 % prebivalstva. Prenova omrežja bo trajala predvidoma do konca oktobra.