Kar polovica od skupno 298 anketirancev, ki so se vsi označili kot uporabniki družbenih omrežij, je povedala, da so njihova življenja slabša, ker uporabljajo facebook ali twitter. Uporabniki so priznali, da temu botruje predvsem dejstvo, da med primerjanjem svojih dosežkov z dosežki drugih trpi njihova samozavest.

Poleg problemov s pozitivno samopodobo sta kar dve tretjini priznali tudi, da imajo težave, ko se poskušajo povsem sprostiti ali ponoči zaspati, potem ko so bili na družbenih omrežjih. Četrtina je navedla težave v razmerjih ali v službi zaradi spletnih soočenj. Več kot polovica vprašanih je prav tako priznala, da se počutijo nelagodno ali da so zaskrbljeni, ko nimajo možnosti dostopanja do družbenih omrežij ali spletne pošte.

Strokovnjaki opozarjajo, da postajamo vse bolj odvisni od tehnoloških naprav in da pozabljamo, da so namenjene služenju nam in ne obratno. Prav tako pogosto pozabljamo, da se lahko napravam odpovemo in da jih lahko izklopimo ter čas izkoristimo povsem zase.