Organizatorji tekmovanja, ki se je v sredini junija odvijalo v Brisbanu v Avstraliji, so razglasili rezultate tekmovanja na temo učenja mehkih sistemov iz podatkov. Cilj tekmovanja je bila napoved prodaje goriva na določeni bencinski postaji, kar je posebej koristno za logistična podjetja. Na podlagi njih lahko razporedijo količine blaga (v tem primeru bencina) glede na napovedano prodajo in tako zagotovijo, da blaga/bencina ne zmanjka.

Tekmovalcem so bili voljo podatki o ceni goriva na določeni bencinski postaji in cene goriva na konkurenčnih bencinskih postajah ter pretekla prodaja bencina. Podatki so bili zbrani za eno leto iz 25 različnih bencinskih postaj po Angliji. Na podlagi podanih podatkov je bilo potrebno z metodo učenja po izbiri zgraditi mehki model in z njim podati napovedi prodaje za približno en teden vnaprej. Seveda za ta določen teden ni bilo podatkov o prodaji.

Slovenskim tekmovalcem se je za reševanje naloge idealna zdela eFuMo metoda sprotnega učenja in prilagajanja mehkega modela, katera se je in se še razvija v laboratoriju Fakultete za elektrotehniko. S to metodo so Dejan Dovžan, Vito Logar and Igor Škrjanc tudi pristopili k reševanju naloge in komisiji predložili delo: Solving the sales prediction problem with fuzzy evolving methods (Reševanje težave napovedi prodaje z meglenimi razvijajočimi se metodami).