Samsung galaxy se do nadaljnjega v ZDA ne sme prodajati, ker je preveč podoben Applovemu iPadu.

Googleov nexus 7 poganja najnovejši operacijski sistem Android Jelly Bean. V diagonalo meri sedem palcev ali 18 centimetrov, težak je 0,34 kilograma, proizvaja ga tajvansko podjetje Asus, na ameriškem trgu pa stane 199 dolarjev (160 evrov).

Googlov razvojni direktor Chris Yerga je na včerajšnji predstavitvi dejal, da je nexus 7 "resna igralna naprava", njegova majhnost naj bi bila idealna za pregledovanje in pisanje elektronskih sporočil, brskanje po spletu in nalaganje aplikacij.

Nexus 7 tako bolj kot iPadu, katerega najcenejša različica stane 399 dolarjev, konkurira tabličnemu računalniku Kindle fire podjetja Amazon, ki prav tako stane 199 dolarjev. Za razliko od bralnika Kindle Fire ima vgrajeno kamero z 1,2 megapiksli, na voljo pa je z vgrajenim spominom kapacitete osem ali 16 gigabajtov.

Google na upa objaviti števila aplikacij za sistem Android

iPad obvladuje 62 odstotkov svetovnega trga tabličnih računalnikov, android pa le 36 odstotkov. Za iPad  in operacijski sistem iOS obstaja okoli 225 tisoč aplikacij, za sistem android pa toliko manj, da Google niti ne upa objaviti števila.

Malce drugače je na trgu mobilnih oziroma pametnih telefonov, kjer Googlov android obvladuje polovico svetovnega trga, pri številu aplikacij pa je izenačen z Applovimi iphoni.