Tehnološki podjetji sta danes skupaj še z nekaj drugimi japonskimi proizvajalci televizorjev ustanovili zvezo Smart TV Alliance. Zveza je nastala potem, ko so jo naznanili na sejmu IFA 2011. Imena ostalih pridruženih članov bodo objavljena sproti na spletni strani zveze.

Večje možnosti na trgu

“Še pred današnjim dnem je bila industrija pametnih televizorjev težak posel tako za proizvajalce televizorjev kot tudi razvijalce aplikacij, saj so različne znamke uporabljale različne platforme in tehnologije,“ je povedal predsednik zveze Bong-seok kwon.

Alain Perrot, član izvršne uprave zveze, je prepričan, da bodo krajši čas za razvoj aplikacij in nižji stroški koristni za vse. “Namesto da izgubljajo dragoceni čas s prilagajanjem in preverjanjem delovanja aplikacij na različnih platformah, lahko razvijalci svojo ustvarjalnost usmerjajo zgolj na izvedbo aplikacij, ki bodo všeč uporabnikom. Zdaj to lahko zares naredimo zanimivo in zabavno za vse,” je povedal.

Zveza želi ustvariti velik in produktiven ekosistem za razvoj aplikacij Smart TV, ki proizvajalcem zagotovi hitrejšo pot k več in boljšim TV aplikacijam, razvijalcem omogoča, da aplikacijo napišejo naenkrat za več različnih platform, uporabnikom pa priskrbi širok vir vsebin in storitev, so zapisali v njihovem sporočilu za javnost.