"Posebnost naše odprave je, da bo potekala med velikim športnim dogodkom, zato smo se pričeli pogovarjati, zakaj ne bi tudi sami priredili nekakšen športni dogodek na postaji?“ je povedal japonski astronavt Akihiko Hoshide. "Zaenkrat zbiramo zamisli, kakšen športni dogodek lahko naredimo. Veselim se ga že.“

Astronavti so športne dogodke v orbiti prirejali že v preteklosti. Leta 2010 je ekipa astronavtov raketoplana Endeavour poustvarila zimske olimpijske igre v Vancouvru. Preizkusili so se v smučanju v vesolju, sankanje v breztežnostnem prostoru in breztežnostno lepotno drsanje.

Astronavti tokrat še vedno razmišljajo, v katerih športih bi se radi pomerili, glede na omejitve s prostorom in opremo. Hoshida je povedal, da si je želi početi nekaj zabavnega v orbiti, tudi sicer pa astronavti v vesolju radi posežejo po fizičnih aktivnostih, da bi ohranili fizično pripravljenost, ko se vrnejo na Zemljo in nad njihovimi telesi svojo silo ponovno prične izvajati težnost. Ameriška astronavtka Sunita Williams pravi, da bi tokrat raje poskusila kašen ekipni šport.