Lastnik in direktor podjetja Ruslan Kogan je za BBC povedal, da gre pri tej odločitvi za pokrivanje stroškov, ki nastanejo zaradi prirejanja njihove spletne strani za uporabo na omenjenemu brskalniku, ki so ga označili za zastarelega.

Preveč dela z nastavitvami

Čeprav po Koganovih besedah le trije odstotki njihovih strank uporabljajo staro verzijo brskalnika, IT ekipe podjetja porabijo ogromno časa, da svojo stran prilagodijo IE7. "S svojo ekipo tehnikov sem bil ves čas na telefonu. Količina časa in truda, ki smo ga vložili v pravilno delovanje naše spletne strani na IE7, je bila enaka času in trudu, ki smo ga porabili za nastavitve Chroma, Safarija in Firefoxa skupaj," je dejal Kogan, ki ne pričakuje, da bo davek na uporabo spletnega brskalnika kdo dejansko plačal. Cilj podjetja je, da kupce preusmerijo na uporabo alternativnih brskalnikov oz. jih spodbudijo, da si naložijo novejšo različico brskalnika IE7.

Kogan je še dodal, da je od svojih strank prejel že veliko spodbudnih sporočil. "Vaš davek na IE7 je super. Upam, da bo kaj učinkoval," je nek uporabnik zapisal na twitterju.

Spletna stran kogan.com