Sodobni Titanik bo prav tako razkošen kot prvi, odlikovali pa ga bodo najsodobnejša tehnologija ter najnovejši navigacijski in varnostni sistemi, je za avstralski časnik Brisbane's Courier Mail povedal rudarski mogotec Palmer. Izdelava ladje naj bi potekala v kitajskem podjetju CSC Jinling Shipyard.

Palmer je novico o izgradnji Titanika II sporočil le nekaj tednov po 100. obletnici brodoloma znamenitega parnika, ki je na svoji prvi vožnji trčil v ledeno goro in 15. aprila 1912 potonil.

58-letni Palmer je pojasnil, da bo načrt Titanika II enak originalni različici. Imel bo 840 sob, dolg bo 270 metrov, visok 53 metrov, tehtal pa bo okoli 40.000 ton. Namesto premoga ga bo sicer poganjalo dizelsko gorivo. Povedal je še, da želi z novo različico počastiti spomin na 1514 potnikov in članov posadke, ki so umrli v nesreči Titanika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Palmer, čigar premoženje je ocenjeno na okoli pet milijard avstralskih dolarjev, je med drugim znan po tem, da je svoji hčerki za 15. rojstni dan podaril milijon dolarjev vredno jahto, leta 2009 pa je svojim zaposlenim podaril dragocena božična darila, med katerimi je bilo 55 avtomobilov znamke Mercedes in 1500 počitnic na Fidžiju.