V video sporočilu z naslovom "Operation Defence. Phase II." (Operacija zaščita. 2. faza) so Anonimni pozvali vse Američane, naj organizirajo množične proteste pred lokalnimi poslovalnicami podjetij, ki so podprla nevarni predlog zakona, tega pa je ta teden potrdil zastopniški dom ameriškega kongresa.

Skupina je priznala, da DDoS napadi niso več tako učinkoviti, kot so bili še pred letom dni, saj je veliko spletnih strani nadgradilo svoje strežnike, da bi lahko zdržali takšne vrste hekerskih napadov. Anonimni tako menijo, da je odhod na ulico in bojkot edini način za obrambo pred zloglasno Cispo, poroča RT.

"Državljani ZDA, mi smo Anonimni. To je posebno nujno sporočilo, ki se nanaša na status Cispe. Kot veste, jo je kongres uzakonil. Državljane pozivamo, naj fizično protestirajo. To vključuje tudi pripadnike gibanja Occupy. Skupaj moramo vstati, saj nam jemljejo naše pravice," je zapisano v sporočilu.

Na udaru tudi IBM, Microsoft, Intel ...

V nadaljevanju sporočila povedo še več informacij o točnih časih in lokacijah protestov. Prvo podjetje, ki bo na udaru, je AT&T – njegove poslovalnice bodo tarče protestnikov med 1. in 5. majem. Podobni protesti bodo sledili tudi pred poslovalnicami IBM, Intela, Microsofta in Verizona.

Anonimni so Američane tudi pozvali, naj bojkotirajo proizvode Pepsija in Coca-cole. Aktiviste tudi pozivajo, naj na proteste prinesejo svoje Guy Hawkes maske, in da naj za podporo prosijo tudi lokalna gibanja Occupy.

"Zapomnite si, da imate pravico protestirati, če vam ni vseeno za svobodo izražanja, za vašo pravico do zasebnosti in za cenzuro. Branili bomo naše domove. Mi smo Anonimni. Mi smo legija. Ne oprostimo, ne pozabimo. Pristaši Cispe, pričakujte nas," se zaključi sporočilo.

Preberite še:
- Acta se še ni ohladila, predlog zakona Cispa pa je že pred vrati
- Piratska stranka evropskim poslancem predlagala svojo alternativo ACTI