Raziskovalci so javno objavili opis projekta, ker si želijo povratne informacije, niso pa navedli, kdaj naj bi naprava prišla v prodajo in koliko bi stala. "Naša skupina je pričela projekt, da bi napravili takšno tehnologijo, ki bi uporabniku pomagala pri raziskovanju in povezovanju s svetom, ki bi ga postavila nazaj v trenutek," je zapisano v izjavi raziskovalne ekipe Google X.

Video prikazuje praktično uporabo naprave. Ko si uporabnik natakne očala, ima na voljo 14 funkcij, med drugimi informacije o vremenu, njegovo lokacijo in zaznamke iz koledarja. Določeno funkcijo lahko sproži specifično uporabnikovo dejanje ali pa situacija, v kateri se znajde.

V predstavitvenem videu naprava uporabnika ob pogledu na prazno steno spomni, da je zvečer dogovorjen za zmenek, ob pogledu skozi okno pa ga opozori na možnost dežja. Ko mu prijatelj pošlje sporočilo, se le-to pojavi na uporabnikovem zaslonu, ko začne izgovarjati odgovor, pa mu naprava ponudi mikrofon.

Med ostalimi funkcijami so še Googlov zemljevid, ki uporabnika z drobnimi puščicami usmerja proti določenemu cilju, fotoaparat in kamera, s katerima lahko uporabnik svoje doživljaje deli tudi z drugimi in možnost konferenčnega video klica, pa tudi poslušanje glasbe, čeprav ni nikjer ob napravi videti slušalk.

Sicer se je v preteklosti o tem projektu že ugibalo v javnosti, o njem so govorili kot o "javni tajni", sedaj pa je Google prvič potrdil govorice. V New York Timesu so pisali, da naj bi bila prva očala na voljo že pred koncem letošnjega leta, stala pa naj od 200 do 450 evrov. Po objavi videa pa mnogi menijo, da je prikazana tehnologija še vedno precej oddaljena.