Na tem področju so strokovnjaki opravili več raziskav, ki so pokazale, da je v idealnem delovnem tednu 40 delovnih ur, vse ostalo, torej vsaka dodatna nadura pa je neproduktivna. Preveč časa, preživetega v pisarni, lahko namreč namesto pozitivnih učinkov pripelje do ravno nasprotnega učinka (utrujenosti in nižje stopnje koncentracije), kar pripelje do slabšega opravljanja nalog.

Nekatere raziskave so pokazale, da so enako produktivni tisti, ki delajo osem ur in tisti, ki delajo deset ur na dan, kar pomeni, da je podaljševanje delovnega dneva popolnoma nesmiselno. Vendarle pa Evan Robinson, inženir, ki se ukvarja s preučevanjem produktivnosti, meni, da so lahko nadure koristne, če so občasne in jih delate v krajših intervalih, kot na primer, če se znajdete pred časovnim rokom in v normalnem delovnem času dela ne morete storiti.

Laura Vanderkam pa pravi, da so nadure tesno povezane z občutkom pomembnosti, ki ga delavci dobivajo, ko delajo več, kot je od njih zahtevano. "Živimo v tekmovalnem svetu, v katerem s podaljševanjem delovnih ur kažemo, da smo predani našemu delu in družini,“ so jo citirali v časniku Wall Street Journal.

Kakšen je torej nauk? Nadure lahko torej pokažejo vašo predanost podjetju, ne pomeni pa, da da boste zaradi njih delo opravili bolje.