Merili desno stran ...

Temperatura spodnjega desnega dela novega tabličnega računalnika znaša 33,6 stopinj Celzija, temperatura enakega območja na iPadu 2 pa znaša 28,3 stopinj Celzija. Uporabniki se na Applovih forumih pritožujejo, da se tablični računalnik segreje tako, da ga je nemogoče držati, še posebej, če igrajo 3D-igre.

"Mislim, da vsi vemo, kaj moramo narediti – vrnimo iPada v trgovino. Preprosto se s tem iPadom niso potrudili zadosti, morda se bodo naslednje leto. Tako ali tako imajo toliko denarja, da ga celo vračajo delničarjem,“ je zapisal eden od razočaranih lastnikov novega iPada. V Applu zadeve zaenkrat še ne komentirajo.

... Uporabniki tožijo o levi strani

Sicer se določeni uporabniki tudi pritožujejo, da naprava v določenem trenutku preide v "stanje ohlajanja“ in zmrzne, vse dokler se ne ohladi dovolj. Glavnina problema se glede na uporabniške izkušnje nahaja v levem spodnjem predelu tabličnega računalnika.

"Po tridesetih minutah uporabe se zelo ogreje. Nikoli se ni zgodilo na mojem iPadu 2. Menite, da je nevarno,“ se je vprašal uporabnik Faattyy.

Uporabnik Rawwave je dodal, da se naprava segreje skoraj tako, da jo je nemogoče držati v rokah. "Vročina na mojem je koncentrirana na spodnji levi strani, čeprav menim, da je celotna leva stran bolj segreta od desne.“