Sporočilo hekerja se je po poročanu Žurnala24 pojavilo ob kliku na angleško različico spletne strani www.policija.si. Heker je med drugim zapisal: "Pozdrav za ekipu sa Povšetove. Ljubim bracu Alena, Valona, Kadu in ostalu ekipi!" Angleška različica spletne strani www.policija.si je bila okoli 9. ure nedosegljiva, z glavne spletne strani policije, ki sicer trenutno deluje normalno, so dopoldne odstranili povezavo do angleške različice. Kasneje so jo dodali nazaj, kot kaže, so administratorji odpravili težave z angleško različico, saj ta sedaj deluje normalno.

Drago Menegalija, tiskovni predstavnik za področje kriminalitete na Generalni policijski upravi, je za Dnevnik potrdil hekerski napad, do katerega je po njegovih besedah prišlo v noči iz sobote na nedeljo. "Do zlorabe je prišlo na strežniku, na katerega se lahko dostopa z interneta, in kjer se nahajajo le podatki, namenjeni javnosti. Del te vsebine je na angleški različici spletne strani policije neznani storilec zamenjal z žaljivo," je pojasnil Menegalija.

Dodal je, da gre za strežnik, ki se ne nahaja v operativnem delu informacijsko-telekomunikacijskega sistema policije. "Po preverjanju in analizah dnevnikov dela varnostnih komponent sistema lahko zaključimo, da ni prišlo do vdora v del sistema, v katerem so operativni in drugi zaščiteni podatki," pravi Menegalija. Po njegovih besedah so vzdrževalci spletnih strani dostop do zlorabljene spletne strani začasno ukinili, v teku so aktivnosti za zavarovanje sledi in nadaljnje ugotavljanje posledic napada.

V preiskavo je vključena tudi kriminalistična policija, ki preiskuje okoliščine suma storitve kaznivega dejanja napada na informacijski sistem - zagroženi sta do dve leti zaporne kazni, je še povedal Menegalija.