Analitik podjetja DisplaySearsh Richard Shim namiguje, da bi Googlova tablica lahko imela sedem palčni zaslon, z ločljivostjo 1280 x 600. Pravi tudi, da se bo proizvodnja začela že aprila.

V prvi seriji bi lahko izdelali med milijon in milijon in pol tablic, konkurirale pa naj bi Amazonovemu Kindle Fireju, ki ima prav tako sedem palčni podolgovati zaslon, a z ločljivostjo 1204 x 600.

Shimovi komentarji sledijo novici, da bo Googlove tablice poganjal Android 4.0, nihče pa še ne zna povedati povsem točno, če se bo Google sprijaznil s tekmovanjem s Kindlom ali pa bo svoj izdelek tržil kot "proizvod vrhunske kvalitete“ in se potegoval za delež v višjem cenovnem razredu.

Vsekakor pa si je Google z nakupom Motorole že izrezal košček pogače, saj je postal lastnik treh tablic: Xooma (z 10.1 palčnim zaslonom), Xyboarda (z isto velikostjo zaslona kot Xoom, znanem kot Xoom 2) in manjše različice Xyboarda, z 82, palčnim zaslonom.

Glede na izdelke, ki jih je Google prevzel z nakupom Motorole, ni povsem jasno, zakaj si želijo izdelati še dodatno 7 palčno tablico. Eden od razlogov bi lahko bil velik uspeh, ki ga je s Kindli dosegel Amazon, pojavile pa so se novice, da se v boj za ta kos tržišča v kratkem namerava vključiti tudi Apple z manjšo različico iPada, ki pa se na tržišču naj ne bi pojavil pred prihodnjim letom.