Potapljači so se mesece s pomočjo posebnih naprav snemali podvodni svet tako, da so lahko ustvarili panorame, ki gledalcu nudijo kiber plavanje med pisanimi ribami, želvami in ostalimi dih jemajočimi stvarmi, ki jih nudi svet, ki se skriva pod vodno gladino.

Trenutno si je mogoče ogledovati morsko dno do 100 metrov globoko na spletni strani www.catlinseaviewsurvey.com . Tako bo vse dokler Panoramio ne bo združil dveh Googlovih projektov Google Zemlja, ki že vsebuje STREETview, in SEAview v en sam ogromen program, ki bo nudil 360-stopinjski pogled vsake točke našega planeta.

Fotografiranje podvodnega sveta pa ni zgolj luksuz za tiste, ki jih narava zanima, pa do nje ne morejo priti sami. Po mnenju profesorja Ovea Hoegha-Guldberga z Univerze v Queenslandu ta projekt prinaša tudi boljše zavedanje o tem, kaj pomenijo na primer koralni grebeni in kako jih z onesnaževanjem morja uničujemo.

Prepričan je tudi, da bo ta vizualna izkušnja premostila prepad med znanjem, ki ga imajo na to temo znanstveniki in javnostjo, slednja se namreč problematike še ne zaveda v zadostni meri.