Dosje, ki si ga lahko podrobneje ogledate tukaj, potrjuje veliko tistega, kar je že znanega o Jobsu, vključno z njegovo uporabo mamil, špartanskem slogu življenja in veliki zahtevnosti v službi, kar je povzročilo napetosti med njim in nekaterimi njegovimi kolegi.

Pokaže pa tudi Jobsovo zvezo z ameriško vlado, med letoma 1988 in 1990 je imel dostop do najvišjih zaupnosti administracije, leta 1991 je administracija predsednika Georga H.W. Busha razmišljala, da bi ga postavila na pozicijo predsednikovega sveta za izvoz. Ravno zaradi tega veliko vsebine v kartoteki temelji na FBI-jevem preverjanju Jobsove preteklosti.

Applu grozili z bombo

Nekaj strani uradnih dokumentacij in zapiskov tudi razkriva grožnje z bombo z dne 7. februarja 1985, nekaj mesecev preden je Apple odpustil Jobsa.

"Neimenovan moški je večkrat poklical (izbrisano) pri podjetju Apple (…) in povedal, da so bile 'naprave' nastavljene na domovih naslednjih posameznikov (umaknjeno) in da morajo plačati milijon dolarjev," so zapisali pri FBI in dodali, da med njihovo preiskavo omenjenih domov niso našli ničesar.

Ko je FBI leta 1991 preiskoval Jobsovo preteklost, je pri tem opravil intervjuje z najmanj 29 ljudmi. Njihova imena so sicer umaknjena, toda glede na določene opise je mogoče ugotoviti, za koga gre.

Veliko lepih besed, pa tudi nekaj slabih

Večina prijateljev in kolegov, s katerimi so pri FBI opravili intervjuje, je imela za Jobsa same lepe besede, toplo so ga priporočali za zgoraj omenjeno vladno pozicijo. Nekdo je dejal, da Jobs živi "špartansko in včasih celo samostansko življenje", nekdo drug pa, da "je dober pri meditiranju". Nekateri so omenili njegovo uporabo mamil, ostali so povedali nekaj o njegovih prepričanjih.

Nekaj posameznikov pa je kritiziralo Jobsovo vedenje in dvomilo o njegovih tehničnih sposobnostih. Nek intervjuvanec je dejal, da čeprav je Jobs "v splošnem iskrena in zaupanja vredna oseba, je zelo zapleten posameznik, njegov moralni značaj pa je vprašljiv". Spet nekdo drug meni, da Jobs "ni popolnoma neposreden in iskren, in da ima nagnjenje k izkrivljanju resničnosti, da bi dosegel svoje cilje".

Steve Jobs je umrl 5. oktobra lani za posledicami raka na trebušni slinavki.