Aplikacija je brezplačna, uporabnikom facebooka pa omogoča, da v treh minutah iz svojim foto albumov vdahnete življenje in jih spremenite v video posnetke ob primerni glasbeni spremljavi.

Prednost aplikacije, je predvsem, da ne zahteva nikakršnega znanja urejanja videov, omogoča pa produkcijo videov z glasbeno spremljavo.

Soustanovitelj podjetja in direktor marketinga pri Visicomu Miloš Petković je za Žurnal 24 povedal, da je na projektu sodelovalo sedem internih in še nekaj zunanjih sodelavcev ter svetovalcev, tudi iz ZDA.

Razvoj aplikacije, ki sicer ni njihov glavni proizvod, je skupaj s testiranjem trajal od novembra 2011 do danes. "Lahko bi rekli, da je to hiter način predstavitve glavnega produkta Slidemotion.com. Razvoj je stal dobrih 120 tisoč evrov," je povedal Petković in dodal, da je slovenski trg za njihovo storitev premajhen, zato so v celoti usmerjeni v tujino. "Usmerjeni smo v zahodne trge in letos si želimo navdušiti 40 tisoč uporabnikov naše storitve in veseli bomo, če bo med njimi veliko slovenskih."

Zaključen video bo objavljen na vašem facebook profilu, poslan pa bo tudi na vaš elektronski naslov, tako da ga bodo videli tudi vaši prijatelji. Ker pa je aplikacija razvita predvsem za zahodne trge, pa je besedilo ob objavi na vašem zidu v angleščini, kar ni najbolj posrečeno, saj izpade precej podobno spamu.