Sedaj pa je zagovornikom javnega dojenja dovolj. Za današnji dan so organizirali protest, ki se bo odvil v bližini vseh Facebookovih pisarnah po svetu. Matere bodo tako svoje malčke v znak protesta javno podojile.

Celoten dogodek so protestniki organizirali prek facebook spletne strani, do sedaj pa imajo že 6000 podpornikov. Ena od mater, ki so ji ukinili facebook račun zaradi fotografij dojenja, je povedala: "Spletni račun so mi že štirikrat ukinili. Enkrat so mi prepovedali prijavo za celih 30 dni. To je diskriminacija. Drugače si to ne moremo pojasniti. Saj nismo nekakšne porno zvezde, ki se razkazujejo na spletu.“

"Glede na ameriške zakone je javno dojenje dovoljeno, materam se niti ni potrebno zakriti z odejo. Dojenje mater pa vsekakor ni ustrezno označiti za neprimerne vsebine in jih brisati s spleta.“

Pogoji uporabe facebooka trenutno prepovedujejo objavo golote, s tem pa tudi pri podjetju utemeljujejo brisanje fotografij dojenja.

"Na facebooku uporabniki objavljajo fotografije svojih družin na večerjah, kaj jedo ipd. Me smo samo objavile fotografijo, kjer hranimo svoje otroke,“ je še dodala.