Unpis je zahtevo za blokado spletnih strani www.pokerstars.com in www.pokerstars.si vložil pred dvema mesecema. Kot pojasnuje časnik, pa zaradi spremenjenega zakona o igrah na srečo tokrat ni mogel več neposredno odrediti blokade, temveč je prvič doslej moral ponjo na sodišče.

Sredi decembra je upravno sodišče pozvalo 76 ponudnikov dostopa do interneta, naj se izrečejo o tem ukrepu, konec januarja pa je odločilo. Kot so za Delo pojasnili iz urada njegove predsednice Jasne Šegan, je sodišče po načelu kontradiktornosti sprejelo argumente urada in zavrnilo tiste, ki so jih posredovali operaterji. Tako bi moralo 56 ponudnikov dostopa do interneta, ki imajo dostop do strežnikov DNS - preostalih 20 zgolj posreduje spletni promet - včeraj izvesti blokado.

Da so blokado resnično izvedli, so za Delo potrdili le v Amisu, medtem ko so se Simobil, T-2, Telekom Slovenije in Telemach na sklep sodišča vsi pritožili. O njihovi pritožbi, ki zadrži izvedbo blokade, bo odločalo vrhovno sodišče. Če tudi to potrdi odločitev urada, je za operaterje verjetno konec upiranja, še piše časnik.