"Prijatelji, to je konec poti. Odločitev nismo sprejeli zlahka, a smo se prostovoljno odločili ukiniti stran. Več let smo se borili za vaše pravice do komunikacije, a čas je, da gremo svojo pot. To je bila življenjska izkušnja in želimo vam vse najboljše!“ so sporočili administratorji BTjunkieja.

Torrent strani so vedno bolj ogrožene zaradi povečanega policijskega pritiska, ki jim očita, da ilegalno distribuirajo vsebine. Dejstvo, da strani kot je BTjunkie ne distribuirajo nobenih vsebin in da zgolj omogočajo povezavo na omrežja uporabnikov, ki si vsebine delijo med seboj, očitno ni več dovolj dobra zaščita pred pritiski na spletno piratstvo.

Čeprav se je pritisk policije v zadnjem času močno povečal in so torrentom dnevi verjetno šteti, pa to ne pomeni, da je samo piratstvo kaj bolj ogroženo. Spletni uporabniki so namreč že korak pred policijo, saj se vedno bolj selijo na magnete – programske kode, ki omogočajo iskanje datotek ne po naslovu oziroma lokaciji, temveč po vsebini. Magneti posledično omogočajo meduporabniško izmenjavo datotek brez vsakršne potrebe po strežnikih, ki bi hranili datoteke.