Pri Facebooku uvajajo novi sistem, ki bo učinkoviteje odstranjeval fotografije, ki so jih uporabniki izbrisali. Že leta 2009 so namreč ugotovili, da izbrisane fotografije iz facebook sistema pravzaprav nikoli ne izginejo, če obstaja neposredna povezava na njihovo datoteko.

Če se je denimo nek uporabnik odločil izbrisati fotografijo, ki mu lahko recimo škodi v službi, bo ta seveda izbrisana iz njegove profilne strani, vendar, dokler obstaja povezava do omenjene .jpg datoteke, bo sramotna fotografija še vedno dostopna.

Omenjena sporna tema je bila že pred letom dni predstavljena Facebooku, ki je takrat pojasnil, da se dogovarja z novim "content delivery netwoork (CDN)“ partnerjem, ki bo onemogočil dolgotrajno shranjene podatke.

Čas teče, vidnih sprememb pa še ni, poroča portal arstechnica.com. V javnosti so se tudi začele pojavljati pretresljive zgodbe o uporabnikih, ki jim "Izbrisane“ fotografije še vedno grenijo življenja. Nek uporabnik je prosil prijatelja, naj izbriše njegovo fotografijo, saj ga prikazuje golega sredi mesta. Ta je to seveda storil – že leta 2008. Sedaj, leta 2012 pa je fotografija še vedno na spletu.