Robota je oblikoval Chris Clarke strokovnjak za posebne učinke, ki je sodeloval tudi pri filmu Grivasti vojak (War Horse) Stevena Spielberga. Za oblikovanje robota je bilo potrebnih veliko raziskav, poglobiti pa se je moral tudi v psihologijo novorojenčka.

"Dojenčkovi možgani se še vedno trudijo ugotoviti, kateri električni impulzi nadzorujejo kateri del telesa. Mehaniko sem oblikoval tako, da se je gibala, kakor bi se gibal tudi dojenček,“ je pojasnil.

Po neuradnih poročilih je robot pokrit z umetno kožo, da bi bil videti še bolj resničen, a zaenkrat tega še niso uradno potrdili.

Robot je med blogerji in komentatorji na spletu vzbudil zgražanje. Eden izmed njih je celo dejal, da "brezkožni robot dojenček predstavlja tisto, iz česar sestojijo sanje“, nekdo drug je dopisal, da kaj takšnega nikoli ne bi moglo nekomu biti všeč.

A vendarle bo robot naredil nekaj dobrega, pa če ga ljudje marajo ali ne. "Pravega dojenčka ne moremo ves dan imeti pod vročimi žarometi v studiu,“ je Clarke pojasnil za časnik Huffington Post.