S tem, ko se tali arktični led, se sproščajo nove ladijske linije in bližnjice, kar bo vplivalo na čas potovanj, pa tudi na cene goriva. V Britaniji naj bi zaradi zmernejšega podnebja znižali stroške zdravstva, saj bo veliko manj obolelih. Smrtnih primerov, ki jih povzroči mraz, bo za 24.000 manj. Po drugi strani naj bi segrevanje povzročilo 5.900 več smrti povezanih s povišano temperaturo.

Povečala se bo sicer potrošnja električne energije, saj bomo potrebovali več klimatskih naprav, pozimi pa manj kurjave – s tem naj bi Britanija privarčevala milijardo funtov letno. Največja težava globalnega segrevanja bodo poplave, zatrjuje vodja raziskave Bob Watson. Deležni bomo tudi močnejših in daljših nalivov dežja. Omenjeno bo povzročilo povišanje cen zavarovanj na nepremičnine.

Višje temperature bodo povzročile večjo rodovitnost kmetijskih in gozdnih površin, po drugi strani pa tudi povečanje škodljivcev in bolezni. Bo pa kmetom omogočeno gojenje rastlin, ki jih prej zaradi zmrzali niso mogli pridelati – soja, sončnice, sadje, ipd.