No, pravzaprav ne gre (še) za to. Toda "piratski zaliv" je uvedel novo kategorijo z imenom "Physibles" v pričakovanju dne, ko bomo lahko "naložili rezervne dele naših vozil".

Physibles so "podatki, ki lahko postanejo fizični," so razložili ustvarjalci strani v svoji napovedi na blogu.

Z drugimi besedami – gre za datoteke, namenjene 3D tiskalnikom. Takšni tiskalniki in skenerji niso ravno pogosti, vendar pa po poročanju tehno bloga Mashable že obstajajo. Pri Pirate Bayu pa verjamejo, da bo 3D tehnologija kmalu postala veliko bolj vsakdanja. Na blogu so zapisali: "Čez 20 let boste s spleta lahko prenesli superge."

Prve datoteke v kategoriji Physibles so bile podatki za piščalko, model robota in 3D model avtomobila Chevrolet Chevelle iz leta 1970.

"Ne bomo več prevažali ogromnih količin izdelkov po svetu,“ piše v blogu. "Ne bomo več pošiljali nazaj polomljenih izdelkov. Nič več otroškega dela. Lahko bomo 'natisnili' hrano za lačne. Lahko bomo delili cel obrok in ne več le recepta."

Pirate Bay svoje uporabnike že dolgo zalaga z velikimi zbirkami glasbenih in filmskih datotek, in se pri tem ne ozira na skrbi zaradi avtorskih pravic. Če bodo lahko enako počeli s fizičnimi predmeti, bi lahko stran resnično naredila revolucijo ne le v načinu, kako ljudje uporabljajo medije, temveč tudi kako pridobivajo dobrine. Vse to seveda, če sklepamo, da bodo uporabniki dejansko imeli tehnologijo za "tiskanje" novih avtomobilov in superg.

In kako je videti 3D tiskanje? Oglejte si spodnji video.