Facebook lahko s številnimi novimi aplikacijami vodi vaš spletni dnevnik doživetij. Vaši prijatelji pa bodo tako lahko videli kakšno glasbo ste poslušali prejšnji mesec, kod ste se potepali lansko poletje ali pa celo kam ste se odpravili na kosilo minuli vikend. Nikar pa ne pozabimo, da lahko vaši prijatelji vedno preverijo tudi s kom ste bili. Z dodajanjem aplikacij, trenutno jih je na voljo več kot 60, pa svojim prijateljem in časovnici sporočate, kdo pravzaprav ste.

CNN poroča, da so Facebookovi programerji razvili poseben matematičen algoritem, s katerim bodo lahko pregledovali, na podlagi česa se ljudje odločajo za objavo novic ali fotografij na svojem profilu. Stran bo lahko na podlagi vaših vnosov ugotovila, kaj vas v življenju najbolj veseli in vam predlagala, kaj objaviti na svojem profilu.

"Ljudem zelo veliko pomeni, kako je videti njihov profil,“ so prepričani pri Facebooku. Zato bo imel vsak uporabnik še vedno možnost, da si sam določi, kaj želi imeti na svojem profilu. Pri Facebooku so nad novim algoritmom več kot navdušeni in so prepričani, da so potenciali njegovega razvoja in nadgradnje neomejeni.