Ebay je dober rezultat poleg prodaje preostalega deleža v družbi Skype, ki ga je lani prevzel največji proizvajalec programske opreme na svetu Microsoft, zabeležil tudi na račun dobrih prazničnih prodajnih rezultatov prek njegove istoimenske spletne strani ter na račun rasti njegovega spletnega plačilnega sistema Paypal, poročajo tuje tiskovne agencije.

Prihodki Ebaya so v omenjenem obdobju narasli za 35 odstotkov na 3,38 milijarde dolarjev, s čimer je velikan prekosil napovedi analitikov. Paypal pa je v zadnjem lanskem četrtletju na letni ravni povečal število svojih uporabnikov za 13 odstotkov na 106,3 milijona aktivnih uporabniških računov, prihodke pa za 28 odstotkov na 1,24 milijarde dolarjev.

V Ebayu za letošnje prvo četrtletje v družbi napovedujejo prihodke v višini med 3,05 milijarde in 3,15 milijarde dolarjev, kar je nekoliko manj od pričakovanj analitikov. Za celotno letošnje leto pa pričakujejo med 13,7 milijarde in 14 milijarde dolarjev, kar je nekoliko več, kot napovedujejo analitiki.