LG hladilnik

Kaj je bolj frustrirajoče kot pa topla steklenica piva ob koncu dneva? No, z LG hladilnikom se tovrstnim situacijam zlahka izognete. V notranjosti je namreč poseben zmrzovalni predalnik, ki vam pijačo dodobra ohladi v pičlih petih minutah – običajen hladilnik/zamrzovalnik naj bi za to potreboval celih 40 minut. Poleg fizičnih sposobnosti pa se omenjeni hladilnik lahko pohvali tudi z zanimivo programsko opremo - na podlagi plačanega računa z živili nam sestavi jedilnik.

Motorola Razr Maxx

Končno pametni mobilnik, ki se lahko pohvali z vzdržljivo baterijo. Pri Motoroli obljubljajo, da njihova 3300 mAh baterija zmore kar 21 ur pogovorov, kar je resnično ogromno v primerjavi s podobnimi napravami na trgu.

Sony Hi-Fi zvočna postaja

Imate prijazne in tolerantne sosede? Če se omenjeni zvočniki znajdejo v vašem stanovanju, si lahko kaj kmalu obetate poslabšanje medsosedskih odnosov. Omenjena postaja za iPod predvajalnik je velika v dimenzijah, kot tudi v zmogljivosti. Na 420 watov lahko priključite glasbene predvajalnike še preko USB in RCA priključkov.

Kogeto Dot

Na letošnjem CES sejmu je bila dodatkom za iPhone namenjena celotna hala. Veliko izdelkov ni vredno omemebe, izjema pa je Kogeto Dot. Gre v bistvu za lečo, ki jo pritrdimo na iPhone 4 ali 4S, ta pa omogoča snemanje v polju 360 stopinj. Telefon morate med snemanjem držati horizontalno v dlani.

Nokia Lumia 900

Med mobilnimi telefoni je bilo tokrat veliko pozornosti namenjeno novi Nokii, ki jo mnogi označujejo za hit leta. Vizualno je telefon podoben predhodnici Lumia 800 ali pa Nokii N9, le da na modelu 900 seveda deluje Windows Phone 7. Nova Nokia ima tudi ogromen 4.3 palce velik zaslon in zmogljiv 1.4 GHz procesor. Kdaj bo na voljo na evropskem trgu še ni znano.

(Foto: AP)

Philips Go Gear Connect 3

Težko je na trgu uveljaviti napravo, ki bi se lahko kosala s priljubljenim Applovim iPod touch predvajalnikom. No, Philips upa, da jim bo to uspelo z Go Gear Connect 3 napravo. Na omenjenem predvajalniku deluje Android 2.3, ki se ga lahko preko brezžične povezave nadgrajuje s številnimi Googlovimi aplikacijami. Za različico z 8 GB pomnilnika je potrebno odšteti približno 190 evrov.

Sony Smartwatch

Sony se je pridružil Motoroli in predstavil pametno zapestno uro. Ta ima 1.3 palce velik, na dotik občutljiv OLED zaslon, ki se lahko poveže z vašim mobilnikom in tako denimo prikazuje SMS sporočila, twitte ipd. Uporaba ure pa se bo še povečala, ko boste s spleta nanjo naložili uporabne aplikacije.

Razer »Project Fiona« tablica

Podjetje Razor upa, da so na trgu našli nišo, kjer sicer dominira iPad – razvili so igračarski tablični računalnik z dvema kontrolerjema. Na napravi deluje Windows 8, pod pokrovoma pa se skriva tretja generacija Intel Core i7 procesorja Ivy Bridge. 

Fujifilm X-Pro1

Pri omenjenem kompaktnem fotoaparatu gre izpostaviti predvsem novo tehnologijo zajemanja svetlobe, ki svoj navdih črpa iz starejših fotoaparatov. Retro X-Pro1odlikuje še senzor, ki ga poganja EXR procesor, celoten paket pa naj bi se zlahka kosal z nekaterimi zrcalno refleksivnimi kamerami.

Samsung ES8000 LED dual-core TV

V želji, da so naša življenja vse bolj vpeta v spletne tokove, je Samsung predstavil novo serijo pametnih televizorjev, ki z dual-core procesorjem omogočajo boljši "multitasking", povrh vsega pa je televizor zmožen prepoznati naš obraz, dopušča pa še upravljanje z glasom in s kretnjami.

Na sejmu, kot si lahko predstavljate, je bilo na ogled postavljenih na tisoče izdelkov. Glede na poročanje tujih medijev pa lahko pridemo do sledečega zaključka:

- Ultra prenosniki so postali novi netbook prenosniki

- Tablični računalniki, na katerih deluje Windows 8, sploh niso slabi

- Nihče več ne omenja Blue-ray tehnologije

- Ogromne in elegantne OLED televizije so tukaj – vendar s precej zasoljenimi cenami

- Televizorji postajajo vse pametnejši

- Televizijskim upravljalcem so šteti dnevi

- Prihodnost mobilnih telefonov leži v 4-jedrnih procesorjih

- Običajno ne tako zanimivi Lenovo se je letos z novimi izdelki precej izkazal

Več o zanimivih napravah si preberite v Dnevnikovi temi Testirali smo.