Kitajska internetna populacija je največja na svetu. V primerjavi z letom 2010 je število internetnih uporabnikov na Kitajskem zraslo za 12,2 odstotka. Več kot polovica izmed 513 milijonov uporabnikov splet uporablja za uporabo različnih družabnih omrežjih. To pa predstavlja velik izziv za kitajske oblasti, ki še vedno izvajajo strogo cenzuro nad internetnimi stranmi, poroča AFP.

Tako imenovani weibosi, ki na Kitajskem predstavljajo nekakšno nadomestilo za twitter, ker je ta prepovedan, so postali najpopularnejši medij internetnih uporabnikov. Močno se je povečalo tudi število ljudi, ki po spletu brska prek svojih mobilnih telefonov. Zanimivo pri analizi internetnih uporabnikov, ki so jo opravili na Kitajskem, pa je to, da število uporabnikov, ki se bolj ali manj poslužujejo zgolj uporabe elektronske pošte, forumov in blogov, upada.

Poročilo sicer prikaže tudi velike razlike med razširjenostjo interneta v državi. Tako v Pekingu po spletu redno brska več kot 70 odstotkov ljudi, v ruralnih predelih Kitajske pa manj kot 10 odstotkov.