Nagrado za izdelavo 'trikorderja' so razpisali na sejmu elektronike v Las Vegasu. Pričakovati pa je, da se bo na razpis prijavilo veliko nadobudnih izumiteljev in oboževalcev priljubljene serije.

Tako kot vsak razpis ima tudi ta posebne pogoje. Izdelana naprava mora biti težka največ 2,2 kilograma. Ravno toliko, da jo lahko dr. McCoy lahko prenaša s seboj. Zelo pomembno pa je, da je sposobna naprava odčitavati ključne zdravstvene probleme in postaviti diagnozo za vsaj 15 različnih bolezni, poroča hrvaški tportal. 

In kaj sploh je 'trikorder'? Sodeč po priročniku Zvezdnih stez gre za prenosno napravo podobno majhnemu računalniku, ki lahko zazanava in postavlja diagnoze bolezni ter vse to sporoča svojemu uporabniku. Še preprosteje povedano, gre za telesni čitalec. Prvič so to napravo uporabili v enem izmed delov serije leta 1966 in z njo navdušili oboževalce po vsem svetu.

Tisti, ki mu bo uspelo izdelati to čudežno napravo, bo svoj bančni račun okrepil za kar 10 milijonov ameriških dolarjev (op. skoraj 8 milijonov evrov). Gre že za drugi takšen natečaj, ki ga je razpisala fundacija X Prize.