Ekipa Web-Centra se je tokrat osredotočila na e-prostitucijo (v izvirniku e-whoring), ki vključuje ženske, ki pozirajo, in moške, ki jih opazujejo in za to plačajo. Vse skupaj se dogaja v virtualnem svetu, ponavadi na spletnih straneh, namenjenih odraslim.

Web-Center je prišel do ugotovitve, da je e-prostitucija dobila novo metodo, priljubljeno med hekerji, ki na nek način zavaja uporabnika, da mu posreduje intimne fotografije. Tarče so v veliki večini ženske. In kako to zavajanje poteka? Spletni kriminalci sprva vzpostavijo komunikacijo z drugo osebo, z zavajajočim dopisovanjem pa poskušajo prepričati uporabnika, da jim posreduje intimne fotografije. Do njih pa lahko seveda pridejo še s pomočjo nepooblaščenega vdora v računalniški sistem.

Spletni kriminalci nato včasih s takšnimi fotografijami trgujejo (jih prodajajo po različnih cenah in različnim ljudem, tudi pedofilom).

Kako se lahko takšni stvari izognemo? Najlažje je, če takih fotografij sploh ne posnamemo. Treba je vedeti, da danes niti mobilni telefoni niti računalniki niso varni pred vdori hekerjev ali pa krajo (zlasti mobitelov). Pametno je tudi, da svojih elektronskih naprav ne posojate, zlasti pa ne za dlje časa. Starši pa naj imajo z otroki daljši pogovor o varnosti na spletu.