Tako je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v predstavitvi svoje vizije glede Androida, ki ga Google proizvajalcem zagotavlja brezplačno, v okviru sejma povedal prvi mož Googla Eric Schmidt.

V skladu z njegovo vizijo bi se lahko Android uporabljal tako rekoč za vse elektronske naprave z vgrajenimi čipi v gospodinjstvu, kar bi nato omogočalo njihovo medsebojno usklajevanje ter prilagajanje članom gospodinjstva.

Android se danes uporablja zlasti v pametnih mobilnikih - lani je bilo po besedah Schmidta po vsem svetu prodanih kar 200 milijonov mobilnikov s tem sistemom. Število aktivacij Androidnih naprav pa se je že povzpelo na 700.000 dnevno, kar pomeni, da se rast prodaje naprav z Androidom še nadaljuje.

Android se namreč uporablja tudi v vse bolj priljubljenih tablicah, svoj pohod je razširil tudi na področje televizorjev, v okviru operacijskega sistema za pametne, z internetom povezane televizorje Google TV. Slednjega so že začeli uvajati Sony, LG in Samsung, kmalu naj bi se jim pridružilo še več drugih proizvajalcev televizorjev.