Po 48 urah tvitanja o svoji družini, delu in politiki, si je Murdoch pridobil več kot 45 tisoč sledilcev, zdaj pa jih ima že blizu 80 tisoč. Začela se je tudi debata o tem, zakaj je osemdesetletnik sploh pričel uporabljati Twitter, omrežje, prek katerega so ga kritiki pogosto napadali.

Mnogi tudi dvomijo, da znani tehnofob svoje tvite piše sam. Ustanovitelj Twitterja Jack Dorsey (eden od petih ljudi, ki jim Murdoch sledi na Twitterju) pa je zatrdil, da Murdoch piše "s svojim lastnim glasom, na svoj način".

Murdoch je svoje udejstvovanje na Twitterju pričel z nekaj komentarji o knjigah, med drugim je komentiral tudi biografijo pokojnega Steva Jobsa – o tej meni, da je "zanimiva, toda nepravična". Pohvalil je tudi dva filma, oba je produciralo njegovo podjetje Fox Movies. Zaradi tega so se pojavile domneve, da je Murdoch ustvaril račun v namene publicitete, da bi si popravil ugled, ki se je po minulem letu, polnem afer s prisluškovanjem telefonom, precej omajal.

"To bi lahko bila briljantna piarovska akcija News Corpa," je na Twitterju zapisal Murdochov biograf Michael Wolff, ki je še pred tem tvital: "Lahko bi bil nekdo, ki ga pozna, toda ni Rupert (ta brez pomoči ne more uporabljati računalnika, niti elektronske pošte)."

Spet drugi trdijo, da so besede na tvitih, pa tudi njihova nenavadna slovnica in način oblikovanja stavkov, nesporno Murdochovi. Tudi predstavnik Murdochovega News Corpa je za CNN potrdil, da je račun na Twitterju pristen.