Na drugem mestu sledijo pametni mobilniki iphone ameriškega proizvajalca Apple, ki uporabljajo sistem Ios. Njihov delež se je okrepil za 1,4 odstotne točke na 28,7 odstotka, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP kažejo podatki analitske hiše Comscore.

Sledijo blackberryji kanadskega proizvajalca Research In Motion (RIM), ki pa se jim je delež v obravnavanem obdobju zmanjšal z 19,7 na 16,6 odstotka. Padec, in sicer s 5,7 na 5,2 odstotka so zabeležili tudi pametni mobilniki z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows. Šele nato je Nokiin sistem Symbian (1,5 odstotka).

Najbolj uspešen proizvajalec mobilnih telefonov v ZDA je sicer južnokorejski Samsung, ki na skupnem trgu mobilnikov, ne samo pametnih, zaseda 25,6-odstoten delež. Sledijo LG (20,5 odstotka), Motorola (13,7 odstotka), Apple (11,2 odstotka) in RIM (6,5 odstotka).

Skupno sicer v ZDA mobilne telefone uporablja 234 milijonov Američanov v starosti nad 13 let, od tega 91 milijonov pametne mobilnike, še kaže raziskava, ki jo je Comscore izvedel med 30.000 ameriškimi uporabniki mobilne telefonije.