Glede na poročilo je sreča na twitterju doživela višek nekje v aprilu 2009, od takrat pa gre na slabše, ugotavlja avtor raziskave Peter Dodds. Ekipa raziskovalcev je tri leta sledila več kot 63 milijonom tviterašem.

Zbrali so 46 milijard besed in jih umestili v posamezne kategorije čustev. Skupina prostovoljcev je na lestvici od ena do devet ocenila "srečo" v posameznih besedah. Z analizo so ugotovili, da je z izjemo med rastjo v času od januarja do aprila 2009 sreče na spletu vse manj.

Najmanj sreče je bilo pričakovano ob najslabših novicah: leta 2008 ob začetku svetovne finančne krize, ki je glede na poročilo povzročila nekajtedensko depresijo, posebej slabo počutje so povzročili še izbruh nove gripe leta 2009, smrti Michaela Jacksona in Patricka Swayzeja, poleg tega pa Twitterjevo zanikanje hekerskega napada na njihovo družbeno omrežje.

Konec serije Skrivnostni otok in nemška zmaga nad Anglijo na lanskem svetovnem nogometnem prvenstvu sta na tviteraše prav tako vplivali negativno. A znanstveniki svarijo, da ne gre za neprekinjen trend: povprečna srečnost se je v letih 2008, 2009 in 2009 počasi večala, padec so zaznali zgolj v januarjih istih let.

Podobno je veljalo za vikende, ko je bila sreča največja prav takrat, bistveno pa je padla v ponedeljek in torek.