Znanstveniki trdijo, da je problem nesmrtnosti zgolj ''odkritje pravega gumba, ki ga je treba pritisniti'' in ki bo celicam preprečil staranje. Drugi verjamejo, da je prava strategija gojenje novih delov telesa – krvnih žil, src, kosti – ki bi jih nato ljudem lahko zamenjali.

''Menim, da ni nikakršne omejitve,'' je dejal Aubrey de Grey, vodilni raziskovalec življenjske dobe. ''In nedvomno ne obstaja nobena stvar, ki bi nepremostljivo preprečila ljudem, da bi živeli tisočletja.''

De Greyu je uspelo izolirati encim, ki so ga sicer odkrili že pred leti (o tem smo poročali tudi na Dnevnik.si: Encim telomeraza : Znanstveniki so razkrili skrivnost večne mladosti). Ta encim ''onemogoči'' staranje in končno smrt celic, saj prepreči, da se celice z leti zlepijo in zadušijo. De Grey upa le, da bo lahko svojo iznajdbo prenesel na človeško telo.

Nekateri ne bodo nikoli verjeli v nesmrtnost, spet drugi pa so idejo tako vroče sprejeli, da se že ukvarjajo s tem, kakšen bi bil naš svet, vsakodnevna življenja in družba, če bi življenjska doba res presegla vse meje.

Avtorica Sonia Arrison, ki si je ta svet zamislila in o njem napisala knjigo “100 Plus: How the Coming Age of Longevity Will Change Everything, From Careers and Relationships to Family and Faith.” (V prostem prevodu 100 Plus: Kako bo podaljšanje življenjske dobe spremenilo vse od karier, odnosov, družine do vere). Verjame, da nam bo to omogočilo izkoristek našega pravega potenciala, nam dalo nove možnosti za eksperimentiranje in avanture.

Andrews pa pravi, da bo našel način kako preprečiti staranje – ali pa umrl med tem, ko bo poskušal.