Za moške v primerjavi z ženskami obstaja trikrat večja možnost za okvaro v povezavi z vodo. Raziskava je bila izvedena na skoraj 2000 uporabnikih mobilnih telefonov, starih več kot osemnajst let. Opravili so jo sodelavci spletne strani GoodMobilePhones.co.uk, sodelujoče pa so povprašali tudi o skrbi za varnost.

Študija je ugotovila, da je 31 odstotkov Britancev – od tega 73 odstotkov moških in 27 odstotkov žensk – že povzročilo okvaro mobitela z vodo ali kakšno drugo tekočino. Toaletna školjka je neke vrste tragična destinacija za alarmnih 47 odstotkov vseh s tekočino okvarjenih mobilnih telefonov.

Strošek je ogromen, če v zakup vzamemo ceno najnovejših mobilnih telefonov, na primer Applovega iPhona 4S ali Samsungovega galaxyja S2.

Na drugem mestu se nahaja takšna ali drugačna pijača – 21 odstotkov vprašanih je namreč dejalo, da so telefon ali polili ali pa jim je padel v pijačo. 12 odstotkov ljudi je priznalo, da jim je telefon padel v kopalno kad ali tuš kabino, kar govori v prid dejstvu, da sodobni človek brez telefona ne gre nikamor več.

Na četrtem mestu po pogostosti se nahaja kuhinjsko korito (7 odstotkov), 3 odstotki vprašanih pa so telefon dali prati skupaj z umazanim perilom. Študija je še pokazala, da večina Britancev, natančneje 86 odstotkov, mobilnega telefona ni zavarovala proti poškodbami z vodo.