Amis sicer že nekaj časa nudi storitve na podlagi razveze optične lokalne zanke (FTTH), vendar je bila ponudba doslej geografsko omejena. Odslej pa bo domačim uporabnikom in podjetjem v urbanih središčih omogočena enotna ponudba storitev dostopa do interneta, telefonije ter digitalne televizije. Amisova ponudba bo, kot poudarjajo v podjetju, po novem še posebej zanimiva za gospodinjstva z več sprejemniki in večjimi potrebami po prepustnosti širokopasovne povezave.

"Razveza optične lokalne zanke omogoča uporabnikom izbiro, saj omogoča še večjo dostopnost in funkcionalnost digitalne televizije. Ponudba storitev na FTTH temelji na najnovejši tehnologiji gigabitnih povezav in zadnji generaciji interaktivne TV. Storitve bodo cenovno ugodne in namenjene uporabnikom, ki želijo čim bolj izkoristiti svoj prosti čas. Prepričani smo, da bo vstop Amisa na FTTH še povečal tržni delež IPTV v primerjavi z drugimi tehnologijami digitalne televizije," pravi direktor družbe Boštjan Košak.

Amis bo uporabnikom optike do doma ponudil trojčke (internet, telefonija, televizija), napredno televizijo AmisTV s funkcijami časovnega upravljanja, dodatno pa bo družba obogatila svojo ponudbo visokoločljivih HDTV programov in vsebin na zahtevo.

Na poslovnem segmentu bodo preko optičnega omrežja prav tako na voljo vse storitve iz naslova poslovne ponudbe, s poudarkom na poslovni telefoniji, katere razvoj gre v smeri integriranih komunikacijskih storitev, ki so enostavne za uporabo, nadzorovanje in vzdrževanje, uporabniku pa prinašajo velike prihranke, še sporočajo iz Amisa.