Poleg Bolgarije imajo visok odstotek računalniških virusov uporabniki na Malti (50 odstotkov) in na Slovaškem (47 odstotkov). Najmanj pa so jih imeli uporabniki na Irskem (15 odstotkov), na Finskem (20 odstotkov) in v Nemčiji (22 odstotkov).

Kar 84 odstotkov posameznikov uporablja antivirusne programe, da bi tako zaščitili računalnik in podatke. Največ teh je na Nizozemskem (96 odstotkov), sledijo Luksemburg, Malta in Finska (vsi 91 odstotkov).

V zadnjem letu je bilo štiri odstotke internetnih uporabnikov žrtev zlorab osebnih podatkov. Pri tem sta ponovno v ospredju Bolgarija ter Španija (obe sedem odstotkov), sledita pa Italija in Nizozemska (obe šest odstotkov). V enakem obdobju je tri odstotke uporabnikov spleta utrpelo finančne izgube zaradi spletnega kriminala.

Kot poroča Eurostat, je 14 odstotkov posameznikov, ki živijo v skupnem gospodinjstvu z otroki, imelo nadzor nad spletnimi vsebinami, ki jih uporabljajo otroci ali pa so imeli zaščiteno programsko opremo. Tu sta v ospredju Luksemburg in Slovenija s 25 odstotki. Pet odstotkov uporabnikov pa je povedalo, da so njihovi otroci imeli dostop do neprimernih vsebin ali so se srečali s potencialno nevarnimi osebami na spletu. Teh je bilo največ v Italiji (11 odstotkov) in Latviji (devet odstotkov).