1. Našel bom ljubezen

Da bi ljubezen našli preprosto zato, ker ste se tako določili, bi bilo vsekakor zelo enostavno in priročno, a življenje in usoda ne delujeta na ta način. A kljub temu, da nimate vpliva na to, če in kdaj boste našli ljubezen, pa nedvomno lahko vplivate na povečanje možnosti. Zato namesto, da se zaobljubite k početju nečesa nemogočega, raje obljubite sami sebi, da se boste začeli udeleževati več aktivnosti, kjer bi svojo drugo polovico lahko našli. Pobrskajte malo po svoji duši in ugotovite, ali morda sami ne počete česa, kar vas pri zmenkih ovira. Predvsem pa odprite vsa okna in vrata ter se privadite na idejo, da ljubezen lahko pride kadarkoli in kjerkoli.

2. Izgubil bom nekaj kilogramov

Nekaj kilogramov je zelo relativen pojem, pa ne zaradi svoje nedoločenosti temveč zaradi vas. Morda se vam izgubljeni 3 kilogrami sploh ne bodo poznali, morda boste izgubili obročke okoli trebuha a pridobili mišice in bo vaša teža zato ostala enaka. Namesto, da se obremenjujete s številkami in kilogrami, si raje zadajte cilj, da začnete bolj zdravo živeti - jesti več zdrave in uravnotežene prehrane ter se redno razgibavati. Potem vam bodo tudi hlače bolj prav.

3. Nehal se bom sekirati zaradi (izpolni polje)

Če si rečete ''ne bom mislil na rdečo barvo'', na kaj boste mislili? Ne glede na to, kaj ste napisali na prazno črto – slaba navada, iskanje ljubezni, tistih nekaj odvečnih kilogramov ali kak prepir, ki ga preprosto ne morete pozabiti –, če si boste govorili, da se boste nehali obremenjevati s problemom, si boste s tem le zagotovili, da se boste nedvomno še naprej obremenjevali z njim. Raje razmislite o tem, kaj bi spremenili in storili, da bo problem izginil ali pa poiščite učinkovit način, kako se zamotiti, da boste imeli manj časa za 'obremenjevanje' samega sebe.

4. Imel bom otroka

Imeti otroka ni stvar, ki bi jo biološko lahko vsakdo storil brez problemov. In če si boste to zadali kot cilj, boste na svoja pleča le dodali še kaki kilogram pritiska več in si stvar le še otežili. Vaša zaobljuba naj raje bo, da se boste začeli pripravljati na otroka – privarčujte nekaj denarja, načrtujte 'družinske' dneve, pojdite na akupunkturo. Izogibajte pa se postavljanju točno določenega cilja.

5. Pustil bom službo

Če svojo službo sovražite, potem se osredotočite na to, kako okoliščine v njej izboljšati ali pa se osredotočite na iskanje nove službe. V današnjih časih pa nikakor ne prinesite odpovedi šefu, dokler ne najdete drugega vira dohodkov.

6. Svojo drugo polovico bom prepričal v to, da se poroči z mano

Da, nekateri ljudje res potrebujejo malenkost spodbude, preden se odločijo za tako veliko korak. A če morate narediti popoln načrt, organizirati celotno zaroto in se na vse pretege mučiti, da bi svojo drugo polovico prepričali, da dahne usodni 'da', potem morda ta vaša druga polovica ni ravno prava oseba za vas?

7. Nehal bom hoditi na zmenke

Nehajte biti druga Kim Kardashian in se zakleti, da ne boste hodili na zmenke eno leto. Kaj pa se zgodi, če spoznate popolnega partnerja naslednji mesec? Ga boste res izpustili iz rok zaradi ene obljube, ki se si jo sami vsilili? Vzemite si odmor, če ga potrebujete, a ne sabotirajte sami sebe.

8. Poskusil se bom bolje razumeti z (izpolni polje)

To je popolnoma enako, kot bi rekli, da boste shujšali 5 kilogramov – če ne boste začeli delati konkretnih sprememb, tega ne boste nikoli dosegli in gre le še za eno od praznih izjav. Če ste se odločili, da bo to vaša zaobljuba, potem ji dodajte še vsaj tri stvari, ki jih boste začeli početi da se vaš cilj uresniči.

9. Vsak dan bom vstal pol ure prej in meditiral

Če še nikoli niste meditirali niti par minut, kaj šele pol ure, potem je to tako, kot bi po enem letu sedenja rekli, da boste pretekli maraton. Sicer pa je spanec za vas najverjetneje ravno tako dobrodejen, kot meditiranje.

10. Zadel bom na lotu

Da, seveda...