Spletne zanke ponavadi izgledajo kot popolnoma normalne internetne strani. Pogosto imitirajo strani bank, internetnih trgovin in strani, ki organizirajo dražbe.

Ugotovitve španskega podjetja Panda Securitiy so naravnost osupljive. Kot pojassnijo, uporabniki preko svoje elektronske pošte ali raznih iskalnikov najedjo strani, ki ponuajo vsemogoče. ''Problem nastane, ker ne morejo z zagortovostjo vedeti, ali gre za legitimnos stran ali za past internetnih tatov,'' razloži Luis Corrons, tehnični direkror družbe. 

Čeprav poskušajo pojavljanje takih strani čimbolj omejiti, tudi s spreminjanjem indeksnih algoritmov, pa prevaranti vedno najdejo nove načine za oškodovanje ljudi. Največkrat imitirajo strani uglednih svetovnih korporacij, kot je na primer Western Union ali znana aukcijska stran eBay. Kar 20 odstotkov vseh hekerskih strani se je izdajalo za eno od teh dveh organizacij. Žrtve ponarejanj pa so še znana imena kot Visa, Amazon.com, PayPal, HSBC in drugi.

Hekerji dobro vedo kaj in kako morajo vprašati, da subtilno pridejo do podatkov o vaših transakcijsih računih in podbno. Število načinov, kako te podatke zlorabiti pa je nešteto.''Glede na razširjenost in infiltracijo takega sistema kraje, svetujemo uporabnikom, da obiskujejo internetne strani bank in trgovin tako, da sami vpišejo naslov strani v brskalnik, in ne klikajo raznih ponujenih povezav, '' svetuje Corrons.