Zbirka brezplačnih slovarjev na Najdi.si zdaj obsega naslednje slovarje: špansko-slovenski slovar, slovensko-španski slovar, francosko-slovenski slovar, slovensko-francoski slovar, italijansko-slovenski slovar, slovensko-italijanski slovar, angleško-slovenski slovar, slovensko-angleški slovar, nemško-slovenski slovar in slovensko-nemški slovar.

Kot so še sporočili iz podjetja Najdi, prevod želene besede uporabnik poišče tako, da klikne na zavihek Slovarji nad iskalnim poljem, vnese besedo v iskalno okno in klikne gumb "Najdi". Prikazali se bodo rezultati iz vseh desetih zbirk. Izpis rezultatov lahko uporabnik omeji na eno zbirko z levim menijem.

Iskanje prevodov iz teh zbirk je mogoče tudi neposredno prek navadnega spletnega iskanja. Pri tem je potrebno pred želeno besedo vnesti še besedo "slovar" (npr. slovar happiness). Prikazal se bo posebej oblikovan zadetek z rezultati iskanja po slovarjih.

Vsaka slovarska zbirka obsega več kot 50.000 besed in fraz, do katerih lahko uporabniki dostopajo brezplačno. Slovarji upoštevajo knjižni in pogovorni jezik, sleng in žargonske izraze ter več različic vsakega posameznega jezika (npr. pri angleščini upošteva britansko, ameriško, kanadsko, avstralsko, novozelandsko različico, pri nemščini pa nemško, avstrijsko, švicarsko).