Testiranje, ki ga je izvedel nacionalni inštitut za potrošništvo (INC), je pokazalo, da več kot polovica pijač, ki imajo okus po karameli, vsebuje sledi alkohola. Sem sodita tudi priljubljena Pepsi in Coca Cola, medtem ko so "cenejše" verzije omenjene pijače brezalkoholne.

V reviji 60 milijonov potrošnikov so zapisali, da je v enem litru približno 10 miligramov alkohola, kar je približno 0,001 odstotka. Vendar pa bodo odstotki še vedno dovolj, da bodo užalili muslimane, ki redno uživajo Coca Colo, vera pa jim prepoveduje pitje alkohola.

Od 19 pijač, ki so jih testirali, jih devet ni vsebovalo alkohol. Med desetimi, ki so ga vsebovale pa so bile Coca Cola, Pepsi Cola, Coca Cola Classic, Light in tudi Zero. Znanstvenik, zaposlen pri francoski podružnici Coca Cole, je dejal: "Možno je, da so sledi alkohola posledica proizvodnje Coca cole, ki nastaja po skrivnostnem receptu."

Vztrajal pa je, da so to "mehke" pijače in da so jih odobrile vse vlade držav, v katerih je pijača na prodajnih policah.