Po besedah Preskerjeve aktualni statut omogoča prijavo na razpis za direktorja bolnišnice tudi kandidatu, ki ni zdravnik, po drugi strani pa taisti dokument ne vsebuje določil, kako ravnati v tem primeru, predvsem ker je v takem primeru običajno treba imenovati še strokovnega direktorja bolnišnice.

Aprila je bila Preskerjeva skupaj z vršilko dolžnosti direktorice Mirjano Bušljeta na razgovoru pri pristojnem ministru, kjer so se dogovorili, da je treba pred izpeljavo razpisa uskladiti akte.

"Pripravili smo predlog spremembe odloka o preoblikovanju bolnišnice, ki ga mora sprejeti vlada. Takoj ko bo to narejeno, bomo sprejeli spremembe statuta in nato objavili razpis," je dejala Preskerjeva in dodala, da je časa še dovolj, saj lahko vršilka dolžnosti direktorja te naloge opravlja leto dni. Pri tem računa, da bodo postopke v naslednjih nekaj mesecih vendarle izpeljali.

Sicer pa bo svet zavoda ptujske bolnišnice prihodnji teden v torek znova obravnaval tekoče poslovanje Splošne bolnišnice Jožeta Potrča, ki je po besedah predsednice sveta zavoda bistveno boljše kot v preteklem obdobju. Bolnišnica je lani ustvarila 845.000 evrov minusa, kar ob vseh še pravočasno sprejetih sanacijskih ukrepih niti ni bila tako visoka izguba, kot so jo sprva pričakovali, predstavlja pa dobre tri odstotke celotnih prihodkov bolnišnice.

Ptujsko bolnišnico od konca preteklega leta, potem ko je odstopil Robert Čeh, vodi nekdanja glavna sestra Mirjana Bušljeta. Čeh je bil na mestu direktorja drugi mandat, ki bi se mu sicer iztekel šele čez nekaj manj kot tri leta. Kot je pojasnil ob odstopu, se je iz osebnih in zdravstvenih razlogov že nekaj časa želel umakniti z mesta direktorja ter se v celoti posvetiti svojemu delu radiologa.