Stereotip, da so Angleži seksualno zadržani, se je ponovno izkazal za resničnega. 65 odstotkov prebivalcev Velike Britanije je namreč priznalo, da pred ''akcijo'' sežejo do stikala za luč.

Kot je povedala predstavnica podjetja, ki je sponzoriralo in naročilo raziskavo, je kar 18 odstotkov vseh vprašanih priznalo, da luči ugasnejo, ker menijo, da svojim partnerjem niso všeč slečeni.

Raziskava je nadalje pokazala še, da niso le ženske tiste, ki jim je nerodno - kar 26 odstotkov moških prosi za temo, še preden začnejo s posteljnimi aktivnostmi. Je pa res tudi, da je 47 odstotkov Britancev dejalo, da je prav seks tisto, kar v temi najraje počnejo.

Skupaj je kar 65 odstotkov Britancev dejalo, da luč ugasnejo, še preden ležejo v posteljo ali pa ko je partner ''pripravljen na akcijo''. Američani in pa Švedi so tik za njimi – s 64 in 63 odstotki.

Prva na seznamu in seksualno očitno najbolj odprta je Španija, kjer 56 odstotkov pravi, da radi vidijo kaj počnejo. Sicer pa so bile v raziskavo vključene še Nemčija, Italija, Francija, Nizozemska in Kitajska.

Eno bolj bizarnih odkritij raziskave je tudi dejstvo, da kar tretjina Kitajcev meni, da so električne spodnjice, ki zasvetijo, ko se ugasnejo luči, seksi.