Rdeče vino

Kozarec rdečega vina, vsaj tako so pokazale raziskave, naj bi bil dober za zdravje. Vseboval pa naj bi tudi kemikalijo resveratol, ki naj bi ustavljal staranje in pomagal pri hujšanju.

Raziskava, v kateri je sodelovalo 19 tisoč žensk, je pokazala, da so se tiste, ki so občasno popile kozarec rdečega vina, zredile manj v primerjavi s tistimi, ki niso popile nič alkohola. Raziskava na živalih pa je pokazala, da resveratol prispeva k boljši fizični pripravljenosti, ščiti pred prekomerno debelostjo in sladkorno boleznijo.

Čokolada

Najbrž vam je znano dejstvo, da je v kakavu veliko antioksidantov. Nedavna raziskava pa je pokazala, da so miši, ki so uživale hrano z antioksidanti, ki jih je mogoče najti v kakavu, živele dlje. Kakav jim je namreč zaščitil aretrije.

O pozitivnih učinkih čokolade smo poročali že včeraj. Več si lahko preberete tukaj.

Sir

Na univerzi v Tennesseeju so ugotovili, da trije mlečni obroki na dan zmanjšajo količino maščob v telesu. Mlečni izdelki vsebujejo tudi kalcij. Ljudje, ki zaužijejo premalo mlečnih izdelkov, pa naj bi imeli višjo raven maščob v telesu, težave pa naj bi imeli tudi z nadzorovanjem svojega apetita.

Kokosovo olje

Raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki živijo na področjih, kjer zaužijejo veliko kokosovega olja, manj slabega holesterola v krvi in več dobrega.

Oreščki

Nenasičene maščobe kisline najdemo v določenih oreščkih in semenih. Slednji, poleg rib, pospešujejo metabolizem in izgorevanje kalorij. Kadarkoli ste lačni in si želite majhnega zdravega obroka, z oreščki ne morete zgrešiti.