Pokovka vsebuje velike količine antioksidantov polifenolov, ki "uničujejo“ proste radikale, ki slovijo kot uničevalke celic. Pokovka se z visokimi vsebnostmi omenjenega ponaša zaradi zgolj štirih odstotkov vode, kolikor je je v njej, medtem ko imata sadje in zelenjava devetdeset odstotkov vode, zato se antioksidanti bolj porazgubijo.

Ena porcija ima po ugotovitvah znanstvenikov skoraj 300 miligramov antioksidantov, kar je skoraj dvakrat več od količine antioksidantov, kot jih je v eni porciji sadja. Joe Vinson z Unverze Scranton v Pennsylvanii je povedal, da si pokovka vsekakor zasluži več spoštovanja, a obenem posvaril, da kljub odkritju ne gre zanemariti uživanja sadja in zelenjave, saj ne vsebuje vitaminov in ostalih hranilnih snovi, ki jih najdemo prav v sadju in zelenjavi.

Ima pa pokovka po njegovih besedah ogromno ostalih pozitivnih lastnosti, npr. lahko je odličen prigrizek. "Gre za edini prigrizek, ki je v 100 odstotkih neprocesiran ogljikov hidrat,“ je pojasnil Winson in dodal, da bomo z eno porcijo pokovke zadostili več kot 70 odstotkov potreb po neprocesiranih ogljikovih hidratih.